Spelenderwijs je hond opvoeden

Plezier voor twee dat is waar ik voor sta

Mijn naam is Linda van Butselaar. Ik ben moeder van 4 kinderen en trotse oma van 3 kleinkinderen. 

Ik ben geduldig, positief, vol aandacht, rustig, ondernemend, creatief, een dierenliefhebber. Dit zijn enkele woorden die mij het best omschrijven. 

Al jaren train ik mijn eigen honden. Ik verzin ook graag uitdagende spelletjes voor mijn honden. Ik ben begonnen met werken in de gezondheidszorg en later in het onderwijs. Sinds 2018 wonen wij in Drenthe. Lesgeven in het onderwijs en de sport doe ik al meer dan 25 jaar. Daarnaast train ik al 35 jaar mijn eigen honden. “Samen spelen” met mijn hond is voor ons samen één groot feest.

MET HEEL VEEL PLEZIER!

Plezier voor twee dat is waar ik voor sta. Samenwerken op basis van wederzijds vertrouwen, veiligheid en daarom train ik op een positieve manier zonder pijn, schrik, of dwang.

Comeby onderscheidt zich door op zeer creatieve en vernieuwende wijze les te geven. Uitdaging en plezier zijn voor mij de belangrijkste ingrediënten om samen met je hond bezig te zijn.

Honden hebben elke dag beweging nodig. De een wat meer dan de ander, maar allemaal hebben ze behoefte naast de fysieke activiteit ook aan mentale activiteiten. Te weinig uitdaging leidt tot verveling en ongewenst gedrag. Honden vinden het juist heerlijk om met je bezig te zijn!

Gun jouw hond elke dag een uitdagende activiteit! Je krijgt een blije hond en een betere binding met je hond.

Mijn honden

Sara is onze oudste hond, een combinatie van een Landseer met een Friese Stabij.

Vera is onze bruine Border Collie. 

Donna is onze pup, een tricolor Border Collie.

Mijn huis is een speeltuin voor de honden.

Vooral bij slecht weer kunnen we heerlijk binnen spelen, verzin ik hersenkrakers en balans-activiteiten.

Als we naar buiten gaan, gaan we naar het bos, strand of in de tuin waar we sportieve activiteiten doen zoals Treibball, apporteren, zoekspelletjes. 

De afgelopen jaren heb ik ontzettend veel geleerd, van mijzelf maar ook van de verschillende honden met hun unieke karakters. Door de tijd heen heb ik mij regelmatig verdiept in allerlei filosofieën over hoe we honden zouden moeten trainen. En nog steeds blijf ik mij verdiepen in alles wat met het welzijn van de hond te maken heeft. Dit jaar zit ik regelmatig bij Martin Gaus Academie om bewust te leren omgaan met hond en eigenaar. 

Door de tijd heen is onze opvoeding van kinderen gigantisch veranderd. Deze flow is ook in hondenland overgenomen. Natuurlijk wel gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. De verandering van “ik ben de baas” naar “ik ben eigenaar, ik ben begeleider van mijn hond is een ontwikkeling, waar ik ontzettend blij mee ben. En als het niet gaat zoals ik dacht dat het zou gaan vraag ik mij af, wat kan er anders. Wat heeft de hond nodig, wat vindt hij fijn en hoe kan ik dit bieden.

Het is nu veel meer kijken naar de hond, naar zijn hondentaal, wat zie ik aan de hond. Wat vertelt de hond mij. Een hond in huis is echt een mooie, leerzame tijd voor beiden.

Samen bezig zijn geeft plezier, positieve energie en zorgt voor een ontspannen relatie met je hond.

Stel mij een vraag, plan een privéles, boek een workshop, volg een cursus. Ik help je graag.

Contact