Treibball Treibball hondensport hondensport Treibball Drenthe Bordercollie

Spelenderwijs je hond opvoeden

Plezier voor twee dat is waar ik voor sta!

Door de jaren heen hebben wij verschillende honden gehad zoals een Labrador, een Berner Senner, een King Charles spaniël. 

Net als iedereen gingen we een puppycursus volgen (1985) en later aanvullende cursussen. Toch kregen we niet een gehoorzame hond zoals we dat hadden bedacht.

Ook de methodes die men vroeger gebruikte zijn nu gelukkig bewezen achterhaald maar toch werden ons adviezen gegeven die ik nu liever niet herhaal. 

Ik begon een zoektocht naar hoe kan ik mijn band met mijn hond versterken. Wat moet ik hiervoor doen.

Mijn uitkomst van mijn zoektocht is “spelen” met je hond. Sara, onze Landseer / Friese stabiel kwam 7 jaar geleden bij ons. 

Ik vond het in het begin moeilijk een goede band op te bouwen want er zaten veel bananen in zijn oren wat nogal eens frustratie kon geven.

Met veel geduld, veel tijd, veel oefenen en vooral doordat ik meer spelletjes ging doen veranderde de band geheel. Ze is een totaal andere hond geworden.

Spelen met je hond is mijn sleutelwoord voor een goede, gezonde relatie met je hond waardoor je wederzijds vertrouwen en respect opbouwt.

 

Wat is dat, spelen?

Hiermee bedoel ik niet een stok of bal weggooien. Kan voor even leuk zijn maar dat bedoel ik niet.

Met spelen bedoel ik, samenwerken zoals Treibball, hersenwerk, opdrachtspelletjes waardoor de hond zelf mag nadenken. 

Ik geloof sterk dat naast het fysieke gedeelte het mentale gedeelte nog veel belangrijker is. Om een betere band op te bouwen en om de hond zich happy te laten voelen.

Mijn huis is een speeltuin voor mijn honden.

Comeby Treibball Drenthe Sara Donna Vera hoepel

Mijn huis is een speeltuin voor de honden. Overal in huis liggen brokjes, kluifjes, speelgoed. Op de schoorsteen, in de vensterbank, op de vloer, in de keuken, in de slaapkamer. Tja, wie bij ons binnenkomt, ziet gelijk wie hier belangrijk zijn.

Mijn naam is Linda van Butselaar. Ik ben moeder van 4 kinderen en trotse oma van 3 kleinkinderen. 

Ik ben geduldig, positief, vol aandacht, rustig, ondernemend, creatief en een dierenliefhebber. Dit zijn enkele woorden die mij het best omschrijven. 

Al jaren train ik mijn eigen honden. Ik verzin ook graag uitdagende spelletjes voor mijn honden. Ik ben begonnen met werken in de gezondheidszorg en later in het onderwijs. Sinds 2018 wonen wij in Drenthe. 

“Samen spelen” met mijn hond is voor ons samen één groot feest.

Als je mij zou kennen dan zou je weten

  • dat ik geniet van de boswandeling, vooral de herfstperiode
  • dat ik een kopje soep altijd lust
  • dat ik geniet van een goed boek bij de kachel
  • gezonde voeding mij interesseert en recepten uitprobeer
  • dat zonder honden op pad gaan ervaar ik als kaal
  • dat ik enorm geniet van mijn honden elke dag weer. 

MET HEEL VEEL PLEZIER!

Plezier voor twee dat is waar ik voor sta. Samenwerken op basis van wederzijds vertrouwen, veiligheid en daarom train ik op een positieve manier zonder pijn, schrik, of dwang.

Comeby onderscheidt zich door op zeer creatieve en vernieuwende wijze les te geven. Uitdaging en plezier zijn voor mij de belangrijkste ingrediënten om samen met je hond bezig te zijn.

Honden hebben elke dag beweging nodig. De een wat meer dan de ander, maar allemaal hebben ze behoefte naast de fysieke activiteit ook aan mentale activiteiten. Te weinig uitdaging leidt tot verveling en ongewenst gedrag. Honden vinden het juist heerlijk om met je bezig te zijn!

Gun jouw hond elke dag een uitdagende activiteit! Je krijgt een blije hond en een betere binding met je hond.

Mijn honden

Sara is onze oudste hond, een combinatie van een Landseer met een Friese Stabij. 

Vera is onze eerste Border Collie. (bruine) 

Donna is mijn kanjer, een tricolor Border Collie waarmee ik wedstrijd Treibball doe. 

Irma is onze, Ee-red Border Collie. 

Anders, pup is er vanaf nov 2020 bij ons bij. Hopelijk wordt hij onze dekreu.

Mijn huis is een speeltuin voor de honden.

Vooral bij slecht weer kunnen we heerlijk binnen spelen, verzin ik hersenkrakers en balans-activiteiten.

Als we naar buiten gaan, gaan we naar het bos, strand of in de tuin waar we sportieve activiteiten doen zoals Treibball, apporteren, zoekspelletjes. 

De afgelopen jaren heb ik ontzettend veel geleerd, van mijzelf maar ook van de verschillende honden met hun unieke karakters. Door de tijd heen heb ik mij regelmatig verdiept in allerlei theoriën over hoe we honden zouden moeten trainen. En nog steeds blijf ik mij verdiepen in alles wat met het welzijn van de hond te maken heeft. Dit jaar zit ik regelmatig bij Martin Gaus Academie om bewust te leren omgaan met hond en eigenaar. 

Door de tijd heen is onze opvoeding van kinderen gigantisch veranderd. Deze flow is ook in hondenland overgenomen. Natuurlijk wel gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. De verandering van “ik ben de baas” naar “ik ben eigenaar, ik ben begeleider van mijn hond is een ontwikkeling, waar ik ontzettend blij mee ben. En als het niet gaat zoals ik dacht dat het zou gaan vraag ik mij af, wat kan er anders. Wat heeft de hond nodig, wat vindt hij fijn en hoe kan ik dit bieden.

Het is nu veel meer kijken naar de hond, naar zijn hondentaal, wat zie ik aan de hond. Wat vertelt de hond mij. Een hond in huis is echt een mooie, leerzame tijd voor beiden.

Samen bezig zijn geeft plezier, positieve energie en zorgt voor een ontspannen relatie met je hond.

Stel mij een vraag, plan een privéles, boek een workshop, volg een cursus. Ik help je graag.

Treibball Hondenschool Treibball Hondensport Treibball Treibball training